Вести

Одржана промоција књиге Светлане Бићанин

23.11.2021.

У просторијама Српске читаонице организована је промоција књиге „Приче ношене кошавом“, београђанке Светлане Бићанин.

Ово је прва по реду, од неколико планираних промоција које су планиране да се одрже по мањим местима Србије.

Нас је занимало како је књига настала.

“Kњига је настала дуги низ година, полако. У својој свесци сам записивала приче које су око нас, које су свакодневне и после једно пар година сам се ја охрабрила да то изнесем у јавност.

Прво је кренуло са друштвеним мрежама, где је јако леп одзив био, преко 10.000 пратилаца имам, и онда сам одлучила, ок, ово је добро, људи ме прате, подржавају, хајде да дамо то у штампу. И онако било је чудно када је била у мојим рукама, скроз на скроз готова, има своје корице, има све, до сада су то биле свеске, папири, негде електонски, али када је била готова и када је била у мојим рукама, ја сам тада занемела и то је било то. Значи остала сам у неверици” – каже аутор књиге Светлана Бићанин.

Тема књиге јесте вечита тема, љубав.

“Свака прича је за један дан. Различите су наравно, у већини случаја причано је из перспективе жене, има и неколико мушких прича, не неколико, можда има и десетак, али обично је перспектива жене. Kако ми видимо неке ствари, како се ми осећамо, и девојчица са седамнаест година и зрела жена, па све до баке” – рекла је Бићанин.

У наредном периоду у плану је роман.

На питање откуд промоција у Сомбору и ко јој је помогао да то и оствари, Светлана каже да јој је помогао њен тим девојака којима је то хоби, а пријатељица из Сомбора препоручила јој је ово Сомборско здање.

Извор:  Александра Патаји / tvsombor.com